BMW i3, Tesla Model 3, VW I.D.3 és társai

  • Közzétéve: 2021. 11. 19.

Kulcsadat: az elektromos autókhoz nem csak a márkakereskedésekben lehet könnyűfémfelnit vásárolni. A piacon legjobban teljesítő villanyautókhoz nagy választékban kínálunk alufelniket!  

A gyári felni cseréjének több oka lehet, az egyik, hogy nem tetszik. A másik váltási motivációt a praktikusság jelenti, amely szoros összefüggésben van a hazai úthálózat minőségével.

A nagy átmérőjű alufelni vékony oldalfalú gumival remekül mutat a sajtófotókon. A való életben nincs vele gond, amíg a nyugat-európai, jó minőség utakon közlekednek vele. Ugyanis tőlünk nyugatabbra jóval ritkábbak a kátyúk, a töredezések, vagy a legtrükkösebb csapda: a pocsolya alatt lévő mély kátyú.

Felénk nagyobb eséllyel lehet elkapni egy méretes úthibát, aminek következtében sérülhet a futómű, a felni, a gumiról nem is beszélve.  

A „peres”, azaz a vékonyabb oldalfalú gumiabroncs másik hátránya, a vacak rugózási komfort. A néhány collal kisebb keréktárcsa és vastagabb oldalfalú gumi párosa talán kevésbé mutatós, viszont kényelem terén minőségi ugrást jelent.

Színre lép az állami ingyen pénz

A témával behatóbban foglalkozó villanyautós szakoldalak precízen levezették az elektromosautó-pályázatok hozadékait. Ebből kiderült, hogy az állam által odaígért milliárdok miként térülnek vissza villámgyorsan az áfa bevételekből és más dolgokból. De fókuszáljunk a felnikre.                        

A Volkswagen I.D. 3 például csak úgy fért be az állami pénzeső alá, ha acélfelni és műanyag dísztárcsa kombinációjával választották. Ez a verzió távolról jól néz ki. A huncutság ott található, hogy 15 millió forintos ársávban lévő autóról beszélünk, nem pedig a belépő szintű Dacia Sanderóról… Ezért ha a villany népautóhoz akar valaki alufelnit választani, akkor mindössze annyi a dolga, hogy ide kattint, választ, és rendel. Áraink jóval versenyképesebbek a márkakereskedéseknél látottaknál. Legyen szó a nyári gumihoz illő vagy a téli körülményeket jobban bíró felniről.

A világ legsikeresebb elektromos autója címét sokáig a Nissan Leaf birtokolta, de egy ideje leelőzte a Tesla Model 3. A 2017-ben piacra került amerikai autó sikeréről sokat elmond, hogy 2021. júniusában gyártották le belőle az egymilliomodik példányt… Ebből a típusból is sok szaladgál nálunk, zömmel német rendszámmal.

Aki szeretne a téli, zordabb körülményeket jobban bíró alufelnit vagy csak szimplán váltana keréktárcsát, akkor ide kell kattintania. Persze a széles választék akkor is működik, hogyha Tesla Model S-t vagy Y-t hajt.

A szénszálas karosszériát alumínium vázon hordó BMW i3-ról már korábban írtunk a szuper fura gumi mérete miatt, aminek drága a cseréje. Természetesen a bajor villanycsöppséghez is kínálunk többféle alufelnit.

Hogyan válasszunk alufelnit?
Előző cikk
Hogyan válasszunk alufelnit?
Következő cikk
Megérkezett – Monaco Wheels
Megérkezett – Monaco Wheels
Feliratkozom a hírlevélre