Nyárigumival télen – Izgalom a javából!

  • Közzétéve: 2023. 10. 23.

Ha esetleg nem tűnt volna fel, a fősodratú média jóval veszélyesebbnek tünteti fel a világunkat, mint amilyen az valójában. Mi nem foglalkozunk rémisztegetéssel, pedig lehetne!

Téligumi vásárlásra biztató írás következik. Amiben nem riogatunk a kopott nyárigumi, a téli útviszonyok és a hosszabb fékút hármasának a lehetséges következményeivel.

Próbálunk a józan észre hatni és előre vinni a dolgokat, pl. a hölgyek felni választásában is segítünk.

Ha sokat autózik télen, „mindig” mennie kell, és dimbes-dombos vagy hegyes vidéken lakik, akkor nagyon megéri beruházni a téliabroncs szettbe. És a téli, zordabb körülményeket jól álló alufelnibe is. Az előbbi páros akkor is jól jön, ha a hobbija a síelés. Ha valakinél az említett helyzetek állnak fenn, akkor a téligumira váltás jó döntés.

Mikor nem?

Az utóbbi évek enyhe telei mutatják az irányt. Találni olyan körülményeket, ahol nincs sok értelme a téli és a nyári gumik váltogatásának.

Ilyen élethelyzet az, ha valaki keveset használja az autóját és a kilométerek jó részét városban teszi meg. Ha pedig eljön a pár nagyon havas nap, akkor tudja nélkülözni a kocsiját. Ilyen autó felhasználásnál, egyszerűbb és olcsóbb, ha négyévszakos abroncsokat vásárol.

Mielőtt ezt tenné, érdemes pl. az újabb autóknál átnézni a biztosítási szerződést, hogy káresemény esetén fizet-e, ha az adott időszakban nem használ téliabroncsot. A téligumi kínálatunkat itt találja.

Mire figyeljünk?

A mindennapi közlekedésben sajnos nem mindenki tartja magát a fentiekhez. Előfordul, hogy kopott nyári gumival vág neki valaki a közlekedésnek. Ez kívülről is jól látható, mert az autó gyorsulásából és lassulásából lehet következtetni arra, hogy tapadás terén valami nem stimmel. A másik jól látható jel a kanyar sebesség megválasztása. Azaz a sofőr lassan és nem túl jó iránytartással küzdi le az íveket. Az óvatosság ellenére lehetnek kisebb csúszások, a legrosszabb persze a megpördülés. Ekkor a vezető gyorsan utassá válik az autóban. Az ilyen helyzetekre nem csak a téligumira váltás és a nagyobb odafigyelés gyógyír, hanem a vezetés-technikai tréning is





Hamisított felnik – Gyakorlati tanácsok
Előző cikk
Hamisított felnik – Gyakorlati tanácsok
Következő cikk
Megérkezett – Monaco Wheels
Megérkezett – Monaco Wheels
Feliratkozom a hírlevélre